Friptura de porc invartita
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper.
- 8 felii de carne
- 8 ouă
- 8 felii de şuncă
- 1/2 pahar cu vin
- 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion
- 5-6 ciuperci
- 15 măsline
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui ouăle să fiarbă în apă rece cu sare şi un pic de oţet. Le laşi 10 minute ca să fii sigură că vor fi tari. Apoi le cureţi şi înveleşti fiecare ou în şuncă şi apoi în carne. Prinzi ruolul astfel obţinut cu scobitori şi într-o cratiţă aşezi rulourile să se prăjească în ulei încins.
Adaugi vinul, roşiie pasate (sau bulionul desfăcut cu puţină apă), ciupercile tăiate lamele şi măslinele. Adaugi piper şi sare dacă e nevoie şi măslinele nu au fost prea sărate. Acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă înăbuşit timp de 30 de minute.
Verifici dacă e fiartă carnea, le scoţi pe un platou şi înlături scobitorile, după care tai fiecare rulou în două şi le aşezi cu oul în sus. Garnitura pe care familia mea o preferă este de legume pregătite sote sau piure.
Poftă bună!