Dulceata de caise cu aroma de lamaie
PrinteazaDulceata de caise cu aroma de lamaie din: caise, zahar, lamaie, bicarbonat de sodiu.
- 1,5 kg caise
- 1 kg zahar
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Speli fructele si le cureti de coaja. Scoti samburii si pui fructele astfel pregatite intr-un vas cu 2 l apa, in care ai desfacut 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.
Le tii numai 2 minute, apoi le scoti, le speli in doua ape reci si pui in siropul de zahar bine legat.
Lasi fructele sa stea in sirop pe marginea plitei 15 minute, timp necesar ca sa lase sucul din ele.
Fierbi dulceata la foc viu, o spumuiesti de mai multe ori, iar cand fierberea nu mai este libera, ci poticnita, pui lamaia taiata felii subtiri si o mai fierbi la foc mic doar 15 minute.
O lasi sa se racoreasca pana a doua zi, dupa care torni in borcane si legi cu celofan.
Pofta buna!