Sarmale cu orez şi carne
PrinteazaSarmale cu orez şi carne din: carne de vita, varza murata, carne de pui, ciuperci, orez, ceapa, morcov, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, dafin, piper boabe, ulei.
Ingrediente:
- o varză murată
- 500 g carne de vită
- 500 g carne de pui
- 500 g ciuperci
- 300 g orez
- 3 cepe
- un morcov
- 6 roşii
- două linguri de pastă de tomate
- pătrunjel
- sare
- piper
- dafin
- piper boabe
- 100 ml ulei
- ardei iute
- mălai
- smântână
Preparare:
Intr-o cratiţă se încing patru linguri de ulei, se adaugă ceapa şi morcovul date pe râzătoare şi ciupercile tocate în cubuleţe. Se călesc zece minute, se adaugă orezul spălat, sarea, piperul şi o cană de apă. Se lasă până când orezul este fiert pe jumătate.
Se adaugă carnea de vită şi cea de pui date prin maşina de tocat, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Se amestecă, se ia din compoziţie cu o lingură şi se pune pe frunzele de varză. Se rulează, se aşază într-o oală în care s-au pus câteva linguri de ulei şi frunze de varză ca să nu se lipească sarmalele.
Se aşază în straturi, punând din loc în loc frunze de dafin şi boabe de piper. Se adaugă restul de ulei, apă cât să depăşească sarmalele cu două degete şi se pun la fiert.
Când sunt aproape fierte se pun roşiile date pe râzătoare, amestecate cu pasta de tomate şi se mai fierb 20 de minute. Se servesc fierbinţi, alături de mămăligă fierbinte, smântână sau ardei iuţi.
Sarmale cu orez şi carne
Pofta buna!
Foarte bune sarmalele cu orez si carne, alea doar cu carne parca ies prea gretoase
Ia sa fac si eu niste sarmale. O sa incerc reteta voastra.