Sarmale cu orez şi carne

Printeaza

Sarmale cu orez şi carne din: carne de vita, varza murata, carne de pui, ciuperci, orez, ceapa, morcov, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, dafin, piper boabe, ulei.

Ingrediente: Sarmale cu orez şi carne

  • o varză murată
  • 500 g carne de vită
  • 500 g carne de pui
  • 500 g ciuperci
  • 300 g orez
  • 3 cepe
  • un morcov
  • 6 roşii
  • două linguri de pastă de tomate
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • dafin
  • piper boabe
  • 100 ml ulei
  • ardei iute
  • mălai
  • smântână

Preparare:

Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri de ulei, se adaugă ceapa şi morcovul date pe râzătoare şi ciu­percile tocate în cubuleţe. Se călesc zece minute, se ada­ugă orezul spălat, sarea, piperul şi o cană de apă. Se lasă până când orezul este fiert pe jumătate.

Se adaugă carnea de vită şi cea de pui date prin maşina de tocat, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Se amestecă, se ia din compo­ziţie cu o lingură şi se pune pe frunzele de varză. Se rulează, se aşază într-o oală în care s-au pus câ­teva linguri de ulei şi frunze de varză ca să nu se lipească sarmalele.

Se aşază în straturi, punând din loc în loc frunze de dafin şi boa­be de piper. Se adaugă restul de ulei, apă cât să depăşească sarmalele cu două degete şi se pun la fiert.

Când sunt aproape fierte se pun roşiile date pe râzătoare, ames­tecate cu pasta de tomate şi se mai fierb 20 de minute. Se servesc fierbinţi, alături de mămăligă fierbinte, smântână sau ardei iuţi.

Sarmale cu orez şi carne

rp_Sarmale-cu-orez-si-carne.jpg

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Foarte bune sarmalele cu orez si carne, alea doar cu carne parca ies prea gretoase

  2. Ia sa fac si eu niste sarmale. O sa incerc reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.