Reteta zilei: Prajitura cu banane si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu banane si scortisoara din: unt, zahar, oua, faina, bicarbonat de sodiu, nucsoara, scortisoara, ghimbir, ienibahar, sare, piure de banane, esenta de vanilie, nuci.

 

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca unt nesarat
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita nucsoara
  • 3/4 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1 cana piure de banane
  • 1/2 ceasca smantana
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 cana nuci, maruntite

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti o tava de chec.

Intr-un castron mare bateti untul si zaharul aproximativ 2 minute. Incorporati oualele, unul cate unul.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna faina, praf de copt, nucsoara, scortisoara, ghimbir, ienibahar si sare.

Adaugati la amestecul de unt si bateti usor, pana se combina.

Adaugati piureul de banane, smantana si vanilie si se amesteca pana se combina.

Se incorporeaza nuci. Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace 60-70 de minute.

Lasati sa se odihneasca pentru aproximativ 10 minute, apoi se taie si se serveste.

 

Prajitura cu banane si scortisoara

Prajitura_cu_banane_si_scortisoara_08

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Banane flambate – reteta usor de preparat

Banane Flambate din: banane, unt, zahar brun, coniac, extract de vanilie, inghetata de vanilie. Această rețetă de banane flambate este o desert clasic și delicios, perfect pentru a impresiona oaspeții sau pentru a vă răsfăța într-o zi specială.   Ingrediente: 4 banane mici sau 2 banane mari 50 g de unt 50 g de zahăr […]

Plăcintă cu banane coapte și nucă

Plăcintă cu banane coapte și nucă din: faina, unt, zahar, sare, apa rece, banane coapte, zahar brun, scortisoara, nuca, suc de lamaie.   Pentru aluatul de plăcintă, veți avea nevoie de: 200 g făină 100 g unt (rece și tăiat cubulețe) 1 lingură zahăr 1 praf de sare 3-4 linguri apă rece   Mod de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.