Ciorbă de legume cu peşte
PrinteazaCiorbă de legume cu peşte
Ingrediente:
- 450 g fasole verde
- un kg peşte
- 3 cartofi
- un fir de praz
- o ceapă,
- un ardei gras
- doi morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- ţelină
- două salate verzi
- o jumătate de sfeclă roşie
- ulei
- 250 ml borş
- sare
- piper
- pătrunjel
- smântână
- mălai
Preparare:
Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele sau în cuburi. Morcoviii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochituri mari.
Cartofii se curălţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se aşază într-un castron cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pun la fiert trei litri de apă, se adaugă zarzavatul ras, trei linguri de ulei, sarea şi piperul. Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele sau în cuburi.
Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă sfecla roşie curăţată de coajă şi dată pe râzătoare, fasolea verde tăiată în bucăţele şi se lasă la fiert 15 minute.
Se pun bucăţelele de cartofi, se fierb până când s-au înmuiat fasolea şi cartofii, se adaugă peştele curăţat şi spălat, borşul, salatele tăiate în fâşii, ardeiul gras tăiat felii şi verdeaţa tocată.
Se mai fierbe timp de zece minute, se opreşte focul şi se serveşte. Se serveşte fierbinte, cu smântână sau cu mămăligă.
Ciorbă de legume cu peşte
Pofta buna!
Nu prea-mi place ciorba de peste. Prefer sa gatesc altfel pestele.