Ciorbă de legume cu peşte

Printeaza

Ciorbă de legume cu peşte

Ciorbă de legume cu peşte

Ingrediente:

  • 450 g fasole verde
  • un kg peşte
  • 3 cartofi
  • un fir de praz
  • o ceapă,
  • un ardei gras
  • doi morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • ţelină
  • două salate verzi
  • o jumătate de sfeclă roşie
  • ulei
  • 250 ml borş
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • mălai

Preparare:

Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele sau în cuburi. Morcoviii, ţelina şi ră­dăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochituri mari.

Cartofii se curălţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se aşază într-un castron cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pun la fiert trei litri de apă, se adaugă zarzavatul ras, trei linguri de ulei, sarea şi piperul. Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele sau în cuburi.

Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă sfecla roşie curăţată de coajă şi dată pe râ­zătoare, fasolea verde tăiată în bu­căţele şi se lasă la fiert 15 minute.

Se pun bucăţelele de cartofi, se fierb până când s-au înmuiat fasolea şi cartofii, se adaugă peştele curăţat şi spălat, borşul, salatele tăiate în fâşii, ardeiul gras tăiat felii şi verdeaţa tocată.

Se mai fierbe timp de zece minute, se opreşte focul şi se serveşte. Se serveşte fierbinte, cu smântână sau cu mămăligă.

Ciorbă de legume cu peşte

Ciorbă de legume cu peşte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea-mi place ciorba de peste. Prefer sa gatesc altfel pestele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.