Garnitura de legume cu feta din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc. Ingrediente: 100 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g vinete 250 g dovlecei verzi (zucchini) 250 g cartofi 600 g tomate in conserva 50 ml ulei […]
Garnitura de legume pentru friptura
PrinteazaGarnitura de legume pentru friptura din: conopida, broccoli, fasole verde, cartofi noi, patrunjel, lamaie, sare.
- 1 conopida
- 1 broccoli
- 1/2 kg fasole verde
- 1/2 kg cartofi noi
- 6-8 fire de patrunjel
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Spalati conopida si broccoli, desfaceti buchete, puneti intr-o sita care se asaza pe gura unei oale unde firbe apa cu sare.
Sunt gata in 20-25 minute. Scoateti legumele pe un platou, stropiti cu zeama de lamaie.
Curatati fasolea verde de varfuri si codite, spalati in apa calduta, puneti la fiert cu 1 cana de apa fiarta.
Scoateti dupa 20-25 minute, puneti pe platou langa conopida si broccoli.
Fierbeti si cartofii in coaja timp de 25 minute, scurgeti apa, curatati cartofii, taiati-i felii mari.
Stropiti cu zeama de lamaie. Tocati marunt frunzele de patrunjel, presaraţi peste legume, serviti langa friptura.
Pofta buna!
poate iti place si:
Garnitura de legume cu feta
Pofta buna!