Midii cu parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de praz un fir de rozmarin 300 g […]
Midii cu unt si patrunjel
PrinteazaMidii cu unt si patrunjel din: midii, ceapa, vin, sare, lamaie, unt, pesmet, patrunjel.
- 30 midii vii
- 1 ceapa
- 1 pahar cu vin alb
- sare
- 1/2 lamaie
- 2 linguri cu unt
- 1 lingura cu pesmet
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Spalati midiile si punti-le intr-o cratita mare pe care o lasati pe plita fierbinte.
Desfaceti cochiliile cu un cutit, scoateti midiile in cratita, lasati deoparte. Faceti un sos picant din ceapa tocata, fiarta in vin impreuna cu sare si zeama de lamaie.
Dupa 15 minute puneti midiile pe rand sa fiarba in sosul de vin. Le fierbeti cate 10 minute, le scoateti pe platou.
In lichidul ramas puneti untul, pesmetul si patrunjelul tocat, dati in clocot, treceti midiile in sos. Serviti calde.
Midii cu unt si patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Midii cu parmezan
Midii cu fulgi de ovaz
Midii cu fulgi de ovaz din: midii, vin, oua, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 300 ml vin alb 2 căţei usturoi 2 ouă 200 g fulgi de ovăz ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Midiile se curăţă şi se spală foarte bine, se aruncă cele care sunt deja deschise. […]
Pofta buna!