Minipateuri cu crenvurşti
PrinteazaMinipateuri cu crenvurşti
Ingrediente:
- un pachet de foitaj
- 500 g crenvurşti
- 200 g brânză telemea,
- 100 g măsline negre feliate
- o legătură de ceapă verde
- 3 ouă
- salvie
- ulei de măsline
- 250 g iaurt
Preparare:
Foitajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia. Ceapa se curăţă de foile veştede, se spală şi se taie rondele. Brânza telemea se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se pune într-un castron, se amestecă bine cu ceapa tocată, piperul, măslinele şi salvia tocată. Se adaugă două ouă, se amestecă şi se lasă să se odihnească cinci minute. Foitajul se întinde pe un tocător de plastic, se taie în fâşii groase de cinci centimeri şi apoi în dreptunghiuri de opt centimetri.
Pe o margine a fiecărui dreptunghi se pune puţină compoziţie şi o bucată de crenvurşt ce trebuie să fie mai mare cu doi centimetri decât dreptunghiul de foitaj. Se ung marginile cu un ou bătut şi se rulează cu grijă ca să nu iasă compoziţia.
Se aşază în tava tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins. Se servesc fierbinţi sau reci, alături de un sos din iaurt şi salvie tocată.
Minipateuri cu crenvurşti
Pofta buna!