Dulceata de pepene galben cu aroma de lamaie
PrinteazaDulceata de pepene galben cu aroma de lamaie din: miez de pepene galben, zahar, apa, zeama de lamaie.
- 1 kg si 1 cana cu miez de pepene galben taiat cuburi
- 1 kg zahar
- 2 cani cu apa
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Puneti bucatile de pepene in tifon si le introduceti in apa care clocoteste. Tragi vasul de pe foc si pastrezi pepenele in apa pana se inmoaie usor. Introduci tifonul cu totul in vas cu apa rece, apoi rastorni pepenele in siropul legat pe foc tare.
Fierbi dulceata 15 minute, stingi focul, fierbi din nou peste 6-8 ore. Adaugi zeama de la 1/2 lamaie, stingi focul si reiei fierberea peste 5-6 ore, pentru alte 15 minute. In felul acesta fructele nu se farama prin fierbere indelungata. Lasi peste noapte sa se raceasca, pui in borcane, sigilezi si pastrezi in loc aerisit.
Pofta buna!