Pateu de ficat cu mere
PrinteazaPateu de ficat cu mere
- 1 şi 1/2 kg ficat
- 4-5 cepe
- 1/2 kg slănină
- 2-3 mere
- 2-3 gălbenuşuri
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai slănina felii şi o prăjeşti într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată în patru. Le căleşti puţin şi adaugi bucăţile de ficat pe care le înăbuşi împreună cu ceapa şi slănina. Dacă e nevoie picuri puţină apă caldă.
După ce s-au pătruns, le laşi la răcit, iar separat cureţi merele. Le treci apoi pe toate de două ori prin maşina de tocat. Compoziţia obţinută o amesteci cu gălbenuşurile, puţină margarină (dacă vrei) şi pui sare şi piper după gust.
Cu noua compoziţie rezultată umpli intestine mai groase, bine curăţate şi spălate. Adaugi şi bucăţele de slănină în această pastă înainte să umpli intestinul, pentru că atunci când vei tăia pateul felii aspectul să fie cât mai plăcut. Poţi păstra pateul în borcane închise ermetic şi-l consumi pe pâine sau îl foloseşti ca umplutură pentru diferite rulade.
Poftă bună!