Pateu de ficat cu mere

Printeaza

 Pateu de ficat cu mere

Ingrediente: Pateu de ficat cu mere

  • 1 şi 1/2 kg ficat
  • 4-5 cepe
  • 1/2 kg slănină
  • 2-3 mere
  • 2-3 gălbenuşuri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai slănina felii şi o prăjeşti într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată în patru. Le căleşti puţin şi adaugi bucăţile de ficat pe care le înăbuşi împreună cu ceapa şi slănina. Dacă e nevoie picuri puţină apă caldă.

După ce s-au pătruns, le laşi la răcit, iar sepa­rat cureţi merele. Le treci apoi pe toate de două ori prin maşina de tocat. Compoziţia obţinută o amesteci cu găl­benuşurile, puţină margarină (dacă vrei) şi pui sare şi piper după gust.

Cu noua compoziţie rezultată umpli intes­tine mai groase, bine curăţate şi spălate. Adaugi şi bucăţele de slănină în această pastă înainte să umpli intestinul, pentru că atunci când vei tăia pateul felii aspec­tul să fie cât mai plăcut. Poţi păstra pateul în borcane închise ermetic şi-l consumi pe pâine sau îl foloseşti ca umplutură pentru diferite rulade.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.