Pilaf cu carnaţi de casa
PrinteazaPilaf cu carnaţi de casa
- 8-9 cârnaţi de casă
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă de orez
- 4 ceşti apă sau zeamă de carne
- 1 lingură untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare aurie. Tai felii subţiri 3-4 cârnaţi şi îi prăjeşti iu:e, apoi adaugi ceapa călită. Torni apă fierbinte sau zeamă de carrxe şi laşi să fiarbă. Când zeama a scazut şi a rămas 3/4 din lichid, potriveşti gustul de sare şi piper.
Adaugi orezul spălat şi scurs bine. Dai mâncarea într-un clocot şi pui cratiţa acoperită la cuptor timp de 25 de minute. în acest timp, tai bucăţi cârraţii rămaşi şi îi prăjeşti într-o tigaie. După ce a fiert orezul, adaugi cârnaţii cu zeama lor şi laşi câteva mnute vasul acoperit pe jumătate cu capacul.
Poftă bună!