Legume calite
PrinteazaLegume calite din: conopida, broccoli, unt, lamaie, pesmet, usturoi, oua, sare, piper.
- 250g conopida
- 250g broccoli
- 50g unt sau 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie
- 2 linguri pesmet
- 1 catel de usturoi
- 2 oua fierte tari
- sare, piper
Mod de preparare:
Desfaceti brocoli si conopida in buchetele aproximativ egale ca marime. Fierbeti buchetelele impreuna in apa sarata, timp de 5-7 minute.
Scoateti buchetelele strecurate intr-un vas cu ulei si caliti-le la foc mic.
In acest timp, amestecati coaja rasa de la o jumatate de lamaie, cu usturoiul pisat, cu sare si piper si cu pesmetul.
Puneti amestecul intr-o tigaie uscata, fara grasime si rumeniti-l, amestecand mereu.
Luati vasul de pe foc si radeti, peste celelalte ingrediente, ouale fierte.
Amestecati usor ca sa obtineti o compozitie omogena pe care presarati-o peste legumele rumenite. Serviti imediat.
Pofta buna!