Caşcaval facut in casă
PrinteazaCaşcaval facut in casă din: branza de vaci, lapte, zahar, unt, branza de oaie, oua, bicarbonat.
- 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite)
- 2 l lapte
- 2 linguriţe zahăr
- 250 g unt
- 200-300 g brânză de oi
- 5-6 ouă
- 2 linguriţe bicarbonat
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci şi amesteci bine. Fierbi 5-10 minute până se taie laptele.
Dai cratiţa la o parte şi pui brânza într-o strecurătoare deasă ca să se scurgă bine.
Intre timp, pui la topit untul amestecat cu brânza de oi rasă, pe foc mic şi după 5-10 minute, adaugi brânza scursă. Separat, baţi ouăle cu bicarbonatul.
Când brânza de oi a început să se topească, torni ouăle bătute şi amesteci cu telul continuu, ca să nu se prindă de vas.
Când nu mai este zer, deşerţi caşcavalul într-o cratiţă unsă şi-l dai la rece. A doua zi îl răstorni şi îl poţi consuma.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cascaval de casa
- cascaval facut in casa
- cascaval de casa preparare
- reteta cascaval de casa
- reteta de cascaval facut acasa
- reteta de cascaval facut in casa
- reteta de cascaval
- cascaval de casa din branza de vaci
- cascaval de casa cu branza de oaie
- reteta cascaval facut in casa
VA MULTUMESC !!!!!!DE-ABIA ASTEPT SA PREPAR SI EU !!!!!!!!!!AM TOATE INGREDIENTELE !!!!!!!!!!RITA
Ti-a iesit?