Pachetele de varză roşie cu carne
PrinteazaPachetele de varză roşie cu carne din: carne tocata, varza rosie, ceapa, paine, lapte, oua, mustar, sare, piper, condiment, ulei, unt, faina.
- 1/2 kg carne tocată
- 1 varză roşie
- 1 ceapă
- 2 felii pâine
- 1 ceaşcă lapte
- 2 ouă
- 1 lingură muştar
- sare
- piper
- 1 cub condiment cu gust de vită
- ulei
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o presezi bine, apoi le amesteci cu carnea tocată, cu muştarul, ouăle, sare şi piper după gust.
Pui la fiert apă şi când clocoteşte, o dai deoparte, adaugi varza roşie şi o laşi astfel 15 minute ca să poţi să-i desfaci frunzele.
Infăşori apoi în fiecare frunză de varză 1 şi 1/2 linguri de carne, prinzi cu o scobitoare şi după ce ai făcut toate pacheţelele, le prăjeşti în ulei încins.
Când s-au rumenit, le scoţi într-o altă cratiţă, torni apă cât să le acopere, adaugi cubul de condiment şi le fierbi timp de 40 de minute la foc mic.
După ce au fiert, aşezi pacheţelele de varză roşie pe un platou, le laşi puţin să se răcească, apoi le scoţi scobitorile.
Rumeneşti în untul topit făina, stingi cu un polonic din zeama în care au fiert pacheţelele, dai sosul în câteva clocote şi-l dai deoparte.
Aduci pacheţelele de varză roşie cu sosul alături.
Pachetele de varză roşie cu carne
Poftă bună!