Reteta zilei: Vita cu fructe uscate pe pat de orez
PrinteazaVita cu fructe uscate pe pat de orez din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, ghimbir, usturoi, ienibahar, scortisoara, vin rosu, pasta de tomate, miere, piper, sare, apa, caise uscate, stafide, orez.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ½ kg carne de vita, cuburi
- 1 ceapa
- 2 cm ghimbir proaspat
- ½ lingurita usturoi tocat
- ½ lingura ienibahar
- ½ lingurita scortisoara
- 1 ceasca vin rosu
- 100gr pasta de tomate
- 1 lingura de miere
- ¼ lingurita piper rosu, macinat
- ½ lingurita de sare
- 3 cani de apa
- 7 caise uscate
- ¼ ceasca stafide
- 1 ½ cesti de orez
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu. Cand uleiul este foarte fierbinte, se adauga carnea de vita.
Gatiti carnea de vita pana cand se rumeneste bine, aproximativ 15 minute.
Intre timp, tocati ceapa, curatati ghimbirul si dati pe razatoare. Puneti ceapa, ghimbir, usturoi tocat in oala cu carnea si gatiti aproximativ 5 minute.
Adaugati ienibahar si scortisoara. Se amesteca si se fierbe timp de aproximativ un minut. Incorporati vinul rosu.
Adaugati apa, pasta de tomate, miere, piper rosu zdrobit si sare.
Amestecati bine si aduceti la fierbere, apoi dati focul la mic, acoperiti si fierbeti timp de o ora.
Intre timp, gatiti orezul. Adaugati orezul si 3 cani de apa intr-o cratita medie.
Aduceti la fierbere, acoperiti, reduceti focul si gatiti 20 de minute. Opriti focul si pastrati deoparte.
Dupa o ora de fiert, adaugati peste carnea de vita caisele, stafidele si lasati sa mai fiarba timp de 15-20 minute, neacoperit. Serviti.
Vita cu fructe uscate pe pat de orez
Pofta buna!