Reteta zilei: Vita cu fructe uscate pe pat de orez

Printeaza

Vita cu fructe uscate pe pat de orez din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, ghimbir, usturoi, ienibahar, scortisoara, vin rosu, pasta de tomate, miere, piper, sare, apa, caise uscate, stafide, orez.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ½ kg carne de vita, cuburi
  • 1 ceapa
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • ½ lingurita usturoi tocat
  • ½ lingura ienibahar
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 ceasca vin rosu
  • 100gr pasta de tomate
  • 1 lingura de miere
  • ¼ lingurita piper rosu, macinat
  • ½ lingurita de sare
  • 3 cani de apa
  • 7 caise uscate
  • ¼ ceasca stafide
  • 1 ½ cesti de orez

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu. Cand uleiul este foarte fierbinte, se adauga carnea de vita.

Gatiti carnea de vita pana cand se rumeneste bine, aproximativ 15 minute.

Vita_cu_fructe_uscate_pe_pat_de_orez

Intre timp, tocati ceapa, curatati ghimbirul si dati pe razatoare. Puneti ceapa, ghimbir, usturoi tocat in oala cu carnea si gatiti aproximativ 5 minute.

Adaugati ienibahar si scortisoara. Se amesteca si se fierbe timp de aproximativ un minut. Incorporati vinul rosu.

Vita_cu_fructe_uscate_pe_pat_de_orez_05

Adaugati apa, pasta de tomate, miere, piper rosu zdrobit si sare.

Amestecati bine si aduceti la fierbere, apoi dati focul la mic, acoperiti si fierbeti timp de o ora.

Vita_cu_fructe_uscate_pe_pat_de_orez_07

Intre timp, gatiti orezul. Adaugati orezul si 3 cani de apa intr-o cratita medie.

Aduceti la fierbere, acoperiti, reduceti focul si gatiti 20 de minute. Opriti focul si pastrati deoparte.

Vita_cu_fructe_uscate_pe_pat_de_orez_08

Dupa o ora de fiert, adaugati peste carnea de vita caisele, stafidele si lasati sa mai fiarba timp de 15-20 minute, neacoperit. Serviti.

Vita_cu_fructe_uscate_pe_pat_de_orez_10

 

Vita cu fructe uscate pe pat de orez

 

Vita_cu_fructe_uscate_pe_pat_de_orez_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.