Supa rece cu bacon si conopida
PrinteazaSupa rece cu bacon si conopida din: conopida, praz, varza alba, ceapa, gulie, bacon, oua, castarveti in saramura, lapte batut, marar, ulei, sare, piper.
- 2 buchete conopida
- un praz
- o felie de varza alba
- o ceapa
- o gulie
- 250 g bacon
- 4 oua fierte
- 2-3 castarveti in saramura
- 1,5 l lapte batut
- o legatura marar
- o lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Baconul tăiat cubulete si ceapa se pun în oala de fiert si se călesc. Se adaugă toate legumele tăiate mărunt si o lingură de ulei si se călesc 2 minute. Se toarnă aproximativ un litru de apă si se lasă la fiert o oră, la foc mic.
După ce legumele au fiert, se adaugă laptele bătut, se potriveşte gustul de sare si piper, se mai tin 10 minute pe foc si se lasă să se răcească. Se aduce supa la masă, rece, cu castraveti tâiati cuburi mici, mărar si ouă fierte.
Supa rece cu bacon si conopida
Pofta buna!