Supă-cremă cu parmezan

Printeaza

Supă-cremă cu parmezan

Supă-cremă cu parmezan

Ingrediente:

  • 500 g conopidă
  • un cartof
  • o ceapă
  • 30 g unt
  • 600 ml lapte dulce
  • 100 ml smântână
  • o vânătă
  • 100 g parmezan
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • sare
  • piper

Preparare:

Conopida se rupe în bucheţele mai mici şi se pune într-o oală. Se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, cartoful curăţat de coajă şi tăiat în cubuleţe.

Se adaugă untul, trei linguri de ulei de măsline, sare şi piper. Se călesc timp de câteva minute, dar fără să se ardă, se adaugă două căni de apă şi se lasă să se înmoaie legumele.

Se toarnă laptele dulce, jumătate din cantitatea de smântână şi se lasă la fiert până când legumele pot fi pătrunse de dinţii unei furculiţe. Se îndepărtează oala de pe foc, se adaugă restul de smântână şi se mixează.

Vânătă se spală, se taie în felii subţiri şi se presară sare. Se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant. Se serveşte fierbinte, cu felii de vânătă, presărată cu cim­bru tocat.

Supă-cremă cu parmezan

Supă-cremă cu parmezan.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna supa cu parmesan. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.