Budinca din cirese
PrinteazaBudinca din cirese din: cirese, lichior de cirese, suc de lamaie, zahar pudra, faina, zahar, smantana, oua, nucsoara, esenta de vanilie.
- 450g cirese fara samburi
- 30ml lichior de cirese
- 30ml suc de lamaie
- 1 lingura zahar pudra
- 30gr faina
- 45g zahar
- 175ml lapte sau smantana dulce
- 2 oua
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Stropiti ciresele cu lichiorul, sucul de lamaie si presarati-le cu zaharul pudra. Puneti-le la rece pentru 2 ore. Amestecati faina cu zaharul, laptele, ouale, coaja de lamaie, vanilia, nucsoara.
Ungeti cu unt, in strat gros, o tava rotunda sau alt vas termorezistent.
Repartizati fructele pe fundul vasului si deasupra turnati compozitia batuta. Coaceti budinca la foc potrivit, 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta la mijloc, inainte de a o scoate din cuptor.
Rasturnati budinca pe un platou, astfel incat fructele sa fie deasupra. Se serveste calda.
Budinca din cirese
Pofta buna!