Terina de vita cu legume

Printeaza

Terina de vita cu legume din: muschi de vita, morcovi, mazare, dovlecei, telina, marar, gelatina, sare, piper.

Ingrediente:Terina_de_vita_cu_legume

  • 500g muschi de vita
  • 200g morcovi
  • 50g mazare verde
  • 2 dovlecei
  • 1 telina
  • 2 legaturi marar proaspat
  • 1 lingura gelatina sfaramata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati legumele, taiati morcovii in bastonase cu lungimea de 5cm si dovleceii si telina in cubulete. Fierbeti mazarea, morcovii, dovleceii si telina in apa cu sare timp de 15 minute. Scoateti apoi legumele in apa rece, pentru a-si pastra culoarea si dupa 15 minute, scurgeti-le de apa.

Fierbeti carnea, taiata in cubulete sau bastonase, in apa cu sare si piper. Inmuiati gelatina in putina apa rece in care a fiert carnea, apoi fierbeti-o 1 minut si lasati-o la racit. Aşezati ingredientele, carnea si legumele in straturi alternative, intr-o tava de chec, tapetata cu folie de plastic. Intre straturi puneti frunze de marar.

Peste ingrediente turnati gelatina rece. Puneti tava la frigider si cand terina este rece puteti s-o taiati in felii de 3cm grosime.

Terina de vita cu legume

Terina_de_vita_cu_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.