Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta
PrinteazaUrzici cu oua ochiuri si mamaliguta din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi, sare, ulei.
- 7-8 gramajoare de urzici
- 3-4 cepe potrivite
- 2 linguri rase cu faina
- 1 borca (400 g) pasta de rosii sau bulion
- 1 capatana de usturoi
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi urzicile de codiţe, le speli în câteva ape, să nu rămână pământ pe frunze, după care le pui la fiert. Fierbi urzicile până se înmoaie bine, astfel încât frunzele să nu fie aspre. Scurgi frunzele de apa în care au fiert şi le mixezi sau le freci bine cu o lingură de lemn.
Ceapa tocată mărunt o căleşti până devine aurie, adaugi făina şi puţină zeamă rămasă de la fierberea urzicilor. Când făina este bine prăjită, pui pasta de roşii şi urzicile. Laşi la fiert până dă în clocot de câteva ori. Laşi la răcit, apoi adaugi usturoiul pisat cu puţină sare.
Pentru fiecare porţie faci un ou ochi şi îl serveşti pe farfurie, alături de clăpuşită şi mămăliguţă. Este o reţetă foarte gustoasă, care se poate servi şi în post, fără ouă ochiuri.
Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta
Pofta buna!