Salata de sparanghel cu tofu si jambon
PrinteazaSalata de sparanghel cu tofu si jambon din: sparanghel, jambon, tofu, chimen, salata, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
- 1 legatura sparanghel proaspat
- 50 g jambon crud uscat
- 150 g tofu
- 1 lingurita chimen
- 1 salata
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sparanghelul tăindu-i fiecărui fir 1 cm din partea inferioară. Spălaţi-l şi puneţi-l în apă clocotită cu puţină sare. Lăsaţi-l să fiarbă la foc potrivit 2-3 minute, apoi scoateţi-l într-o sită şi lăsaţi-l să se scurgă de apă.
Tăiaţi sparanghelul în segmente de circa 3-4 cm şi puneţi-l într-un castron. Adăugaţi ceapa verde curăţată, spălată şi tocată mai mare. Puneţi şi jambonul tăiat mai mare, salata spălată şi tocată mai mare, chimenul, tofu tăiat în cubuleţe de circa 1 cm pe latură şi pătrunjelul tocat mărunt.
Stropiţi salata cu uleiul de măsline amestecat cu zeama de lămâie. Presăraţi sare şi piper după gust şi amestecaţi prin răsturnare.
Salata de sparanghel cu tofu si jambon
Pofta buna!