Iepure la cuptor cu vin si usturoi
PrinteazaIepure la cuptor cu vin si usturoi din: iepure, vin rosu, supa de vita, foi de dafin, usturoi, rozmarin, sare, piper.
- 1 iepure curatat
- 1 l vin rosu
- 500 ml supa de vita
- 2-3 foi de dafin
- 1 1/2 capatani de usturoi
- cateva fire de rozmarin
- sare
- piper negru
- piper roz
Ingrediente:
Speli carnea, o usuci între şervete şi o aşezi în tavă. O presari cu condimente, sare şi piper negru proaspăt râşnit, iar în tavă pui fire de rozmarin, foi de dafin şi boabe de piper roz. In mijloc pui o căpăţână de usturoi tăiată pe jumătate, care îşi va răspândi aroma.
Cureţi căţeii de usturoi rămaşi, îi tai în felioare şi îi presari deasupra. Torni în tavă vinul şi supa. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi introduci în cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. După cele 40 de minute, îndepărtezi folia, stropeşti iepurele cu sosul format în tavă şi, dacă e cazul, mai adaugi în tavă puţină apă şi întorci iepurele.
Laşi tava în cuptor pentru încă 15-20 de minute, pentru ca iepurele să se rumenească puţin deasupra. Friptura de iepure va fi foarte fragedă, aromată şi suculentă.
Iepure la cuptor cu vin si usturoi
Pofta buna!