Piept de curcan umplut cu carne tocata
PrinteazaPiept de curcan umplut cu carne tocata din: chifla, cimbru, rozmarin, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, file de piept de curcan, snitele de curcan, ou, sare, piper, boia dulce, praf de curry.
- 1 chifla veche de-o zi
- 3 fire cimbru
- 1 fir rozmarin
- 2 cepe verzi
- 5 linguri ulei de masline
- 1 ardei iute rosu
- 1 kg file de piept de curcan fasonat pentru rulada
- 150 g snitele de curcan
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 lingura boia dulce
- 1/2 lingurita praf de curry
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se înmoaie pâinea. Se spală verdeaţa şi se toacă. Se taie rondele ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei. Se toacă ardeiul. Se amestecă. Se bate carnea de şniţel şi se taie cubuleţe.
Se amestecă cu carnea tocată, oul, verdeţurile, ceapa verde şi pâinea stoarsă. Se sărează şi se piperează. Se modelează compoziţia cu o franzelă şi se pune pe pieptul de curcan; se rulează şi se fixează.
Se amestecă ardeiul cu sare, piper, curry şi restul de ulei şi se unge pieptul de curcan. Se prăjeşte de jur împrejur, se toarnă puţină apă şi se coace la cuptor 60-70 minute.
Piept de curcan umplut cu carne tocata
Pofta buna!