Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
PrinteazaSalată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
- 1 kg carne tocată
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 6 ouă
- 1 legătură mărar
- 2-3 linguri făină
- 1 legătură mărar
- 2 căţei de usturoi
- 600 g ceapă
- 300 ml ulei
- 250 ml oţet
- 2 foi de dafin
- 3 linguri zahăr
- 1 gogoşar murat pentru ornat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi morcovul, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îi amesteci cu carnea tocată, 2 ouă, mărarul tocat, usturoiul pisat, 1 lingură făină, sare şi piper după gust.
Omogenizezi compoziţia din care formezi chifteluţe pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi ceapa, o tai peştişori şi o pui la fiert în 500 ml apă cu oţetul, foile de dafin, zahărul şi un praf de sare.
Faci şi maioneza din două gălbenuşuri fierte, două crude şi 200 ml ulei. După ce a fiert ceapa, o scurg de zeamă şi o amesteci cu maioneza şi chifteluţele. Aşezi salata pe un platou şi o decorezi cu murături după imaginaţia ta.
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
Pofta bună!
Incoming search terms:
- chiftelute cu ceapa si maioneza