Turnuleţ cu sos de branză
PrinteazaTurnuleţ cu sos de branză
Ingrediente:
- 300 g orez cu bobul lung
- 150 g brânză de vaci
- 100 g caşcaval
- 150 ml lapte dulce
- doi ardei capia
- doi morcovi
- 150 g fasole verde
- un ardei iute
- sare, piper
- ulei de măsline
- cimbru
- mazăre
- broccoli
Preparare:
Fasolea verde şi morcovii se spală, se curăţă şi se fierb separat. Se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe. Orezul se spală în apă rece până când apa rămâne limpede. Se pune orezul într-o tigaie, se adaugă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă. Când orezul este fiert pe jumătate, se adaugă trei linguri de ulei de măsline, legumele fierte, ardeii capia, sarea şi piperul după gust.
Se ţine pe foc până când orezul este fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă să se îmbine aromele. Intr-o tigaie se topeşte caşcavalul tăiat în cubuleţe, se adaugă brânza de vaci, laptele dulce, sarea şi piperul după gust.
Se amestecă, se lasă să se dizolve totul, apoi se adaugă cimbrul tocat. Cu ajutorul unor căni se fac turnuleţe din orez, se toarnă deasupra sosul de brânză şi se servesc presărate cu cimbru şi ardei iute tocat. In orez mai putem aduga mazare si broccoli taiat in cubulete.
Turnuleţ cu sos de brânză
Pofta buna!