Turnuleţ cu sos de branză

Printeaza

Turnuleţ cu sos de branză

Turnuleţ cu sos de branză

Ingrediente:

  • 300 g orez cu bobul lung
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g caşcaval
  • 150 ml lapte dulce
  • doi ardei capia
  • doi morcovi
  • 150 g fasole verde
  • un ardei iute
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • mazăre
  • broccoli

Preparare:

Fasolea verde şi morcovii se spală, se curăţă şi se fierb se­parat. Se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron.

Ardeii capia se curăţă de se­minţe şi se taie în cubuleţe. Orezul se spală în apă rece până când apa rămâne limpede. Se pune orezul într-o tigaie, se adaugă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă. Când orezul este fiert pe jumă­tate, se adaugă trei linguri de ulei de măsline, legumele fierte, ardeii capia, sarea şi piperul după gust.

Se ţine pe foc până când orezul este fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă să se îmbine aromele. Intr-o tigaie se topeşte caşca­valul tăiat în cubuleţe, se adau­gă brânza de vaci, laptele dulce, sa­rea şi piperul după gust.

Se ames­tecă, se lasă să se dizolve totul, apoi se adaugă cimbrul tocat. Cu ajutorul unor căni se fac turnuleţe din orez, se toarnă deasupra sosul de brânză şi se servesc presărate cu cimbru şi ardei iute tocat. In orez mai putem aduga mazare si broccoli taiat in cubulete.

Turnuleţ cu sos de brânză

Turnuleţ cu sos de brânză.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.