Ciorbă de şalău
PrinteazaO reteta de ciorba de salau din: salau, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, rosii, usturoi, fasole boabe, spaghete, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente:
- un kilogram de şalău
- două cepe
- o rădăcină de pătrunjel
- doi morcovi
- o ţelină
- 6 roşii
- doi căţei de usturoi
- 150 g fasole boabe
- 300 g spaghete
- un pahar de borş
- uleii de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
Preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte.
Cepele, rădăcina de pătrunjel, morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing într-o tigaie patru linguri die ulei şi se călesc legumele pâmă când încep să se înmoaie.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se fierb timp de cinci minute.
Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă legumele călite, fasolea boabe şi se fierb până când fasolea s-a înmuiat complet.
Peştele se curăţă, se eviscerează, se porţionează şi se spală. Se introduce în oală, se adaugă spaghetele, apoi borşul şi căţeii de usturoi şi se mai lasă să fiarbă 15 minute.
Se opreşte focul, se presară pătrunjel tocat şi se acoperă cu un capac.
Se serveşte imediat sau se lasă să se răcească 20 de minute.
Ciorba se poate face şi fără borş, adăugând încă două roşii.
Ciorbă de şalău
Pofta buna!
Delicioasa ciorba de salau