Reteta zilei: Ceapa umpluta cu naut, orz si verdeata
PrinteazaCeapa umpluta cu naut, orz si verdeata din: ceapa, naut, rosii, usturoi, patrunjel, orz, chimion, coriandru, praf de mustar, sare, piper, piper, scortisoara, praf de cuisoare, ulei de masline, frunze de dafin, cuisoare, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 4 cepe
- 1 cutie naut
- 2 rosii, cuburi
- 3 catei de usturoi, tocat marunt
- 1 ceasca de patrunjel proaspat, tocat
- 1 cana de orz
- 1 1/2 linguri chimion
- 1 lingura coriandru
- 1/2 lingura praf de mustar
- 1/2 lingura sare
- 1/2 lingura piper
- 1/2 lingurita piper rosu
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita praf de cuisoare
- 2 linguri ulei de masline
- 2 frunze de dafin
- 2 cuisoare intregi
- 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare de apa la fierbere și se incalzeste cuptorul la 200C. Curatati ceapa si puneti sa fiarba pentru 10-12 de minute.
Intre timp, taiati legumele și se amesteca condimentele. Transferati ceapa intr-un vas cu apa rece si lasati sa se raceasca. Scobiti mijlocul.
Aduceti aproximativ trei cesti de din lichidul ramas de la ceapa la fiert intr-o tigaie mica si se adauga orzul, frunze de dafin, cuisoare si gatiti la foc mediu timp de 10 minute.
Scurgeti si pastrati deoparte intr-un castron mare. incalzeste o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline.
Taiati din starturile de la ceapa si adaugati in ulei incins si asezonati cu sare si piper. adauga rosiile tocate și se fierbe timp de 3 minute.
Se adauga nautul si condimentele si se amesteca bine. adauga apoi peste orz si se amesteca bine impreuna cu zeama de lamaie si patrunjel.
Umpleti ceapa si asezati intr-un vas de copt.
Stropiti cu ulei de masline, acoperiti cu folie si dati la cuptor pentru 30 de minute, apoi neacoperit pentru alte 30 de minute.
Ceapa umpluta cu naut, orz si verdeata
Pofta buna!