Bors de vitel, cu stevie si loboda
PrinteazaBors de vitel, cu stevie si loboda din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, rosii, loboda, stevie, ceapa verde, bors, suc de rosii, sare, piper.
Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.
- 1 kg carne de vitel cu oase
- 4 cartofi noi
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 2-3 rosii
- 1 legatura loboda
- 1 legatura stevie
- 1 legatura ceapa verde
- 1 l bors
- 250 ml suc de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Portionezi carnea, o speli si o pui la fiert in 2 1/2 litri de apa cu putina sare.
Cand este aproape fiarta, adaugi legumele, in prealabil curatate, spalate si tocate marunt.
Fierbi intai ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, iar dupa 5 minute adaugi cartofii si rosiile taiate cubulete, stevia si loboda taiate fasii.
Dupa ce au fiert legumele, torni sucul de rosii, precum si borsul, in prealabil fiert.
Sarezi ciorba, o condimentezi dupa gust si lasi sa mai dea in cateva clocote.
Aduci la masa portiile de bors presarate cu leustean proaspat tocat.
Bors de vitel, cu stevie si loboda
Pofta buna!