Salata rucola cu branza de capra din: salata, rucola, germeni, lamaie, mustar, sare, piper, miere, ulei, branza, piper. Ingrediente: 1 salată frisee 1 legătură de rucola 50 g mix de germeni 1 lămâie mare 1 linguriţă de muştar sare piper 2-3 linguriţe de miere lichidă cca 8 linguri de ulei de nuci 8 medalioane mici […]
Salata de rucola
PrinteazaSalata de rucola din: rucola, ceapa verde, lamaie, ulei de masline extravirgin, sumac, sare, lipii.
- 500 g rucola
- 3 fire de ceapa verde
- 1 lamaie
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 lingurite sumac uscat maruntit
- sare
- 2 lipii libaneze, de preferinta din faina integrala sau graham
Mod de preparare:
Intr-un borcan cu filet, pui zeama de lamaie, 3 linguri de ulei, sumacul si un praf de sare.
Infiletezi capacul si agiti bine borcanul, pana cand obtii un dressing. Intr-o tigaie antiaderenta, prajesti pe rand lipiile, cate 1 minut pe fiecare parte.
Le scoti pe farfurii si le ungi cu cate 1 lingura de ulei de masline, dupa care le tai in patratele.
Dupa gust, le poti presara cu sare si condimente. Speli rucola si o cureti de codite, dupa care rupi fiecare frunza in jumatate.
Cureti ceapa, o speli si o tai in rondele fine. Presari bucatile de lipii, amesteci usor, dupa care stropesti salata cu dressingul
. O consumi imediat, ca atare sau ca garnitura. Salata are un gust acrisor si usor picant, placut, aroma pe care o da sumacul.
Salata de rucola
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!