Bors de vita cu tarhon si smantana
PrinteazaBors de vita cu tarhon si smantana din: piept de vita, ceapa, morcovi, telina, oua, smantana, paste, bors, ulei, tarhon, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g piept de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 4 oua
- 250 g smantana
- 300 g paste
- 1 l bors
- 30 ml ulei
- 1 legatura tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea curatata de pielite, spalata si taiata in bucati se pune la fiert in 3 l apa si putina sare.
Ceapa se caleste impreuna cu morcovii si telina, tocate marunt, apoi se pun in oalain care fierbe carnea. Se lasa sa fiarba la foe mic 90 de minute.
Spre sfarsit, se pun pastele, apoi cand acestea sunt aproape fierte, dregeti ciorba cu ouale amestecate bine cu smantana.
Se adauga borsul fiert separat, tarhonul tocat, se potriveste de sare si piper, si se mai da in cateva docote.
Pofta buna!