Paste gratinate cu carne tocata
PrinteazaPaste gratinate cu carne tocata din: ceapa, ardei gras, praz, ulei, paste spirale, sare, carne tocata, usturoi, rosii decojite, bulion, supa, piper, mozzarella, cascaval, pesmet.
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 fir praz
- 2 linguri ulei
- 350 g paste spirale
- sare
- 500 g carne tocata
- 1 catel de usturoi
- 1 conserva rosii decojite
- 1 lingura bulion
- 150 ml supa
- piper
- 125 g mozzarella
- 40 g cascaval
- 3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se pregatesc legumele. Se toaca ceapa si se taie marunt pulpa de ardei. Se taie rondele prazul. Se prajesc toate intr-o lingura d eulei incins, amestecand, timp de circa 10 minute.
Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intre timp se prajeste carnea tocata tntr-o lingura de ulei incins. Se adauga usturoi tocat, rosiile decojite din conserva, bulionul si supa; se sareaza si se pipereaza.
Se fierbe compozitia 5 min. Se incinge cuptorul la 200°C. Se lasa sa se scurga mozzarella si se taie cubulete.
Amestecul de legume se adauga la carne, se amesteca si se mai potriveste o data de sare si piper.
Se scurg pastele pi se asaza intr-o forma de sufleu unsa, impreuna cu amestecul de carne si legume.
Se presara deasupra mozzarella, cascaval ras si pesmet; se lasa sa se coaca cca 15 min., pana se rumeneste., Se orneaza eventual cu busuioc.
Paste gratinate cu carne tocata
Pofta buna!