Strudel cu cirese si migdale
PrinteazaStrudel cu cirese si migdale din: aluat, unt, migdale, zahar pudra, firimituri de paine, migdale, zahar brun, coaja de portocala, cirese.
- 3 foi de aluat gata preparat
- 30 g unt topit
- 2 linguri migdale feliate
- 1 lingura zahar pudra
Ingrediente pentru umplutura:
- 30 g firimituri de paine proaspata
- 60 g migdale macinate
- 50 g zahar brun
- coaja rasa de la 1 portocala
- 700 g cirese
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 200 de grade si tapetezi tava cu hartie de copt. Amesteci intr-un castron mare firimiturile de paine cu migdalele, zaharul si coaja de portocala. Speli ciresele, le indepartezi samburii si coditele, adaugi umplutura si amesteci.
Intinzi o foaie de aluat pe un servet de bucatarie si il ungi cu un strat subtire de unt. Apoi intinzi a doua foaie deasupra, o ungi cu unt, intinzi si a treia foaie si procedezi la fel. Imparti umplutura de migdale cu cirese in mod uniform pe aluatul de foi.
De jur-imprejur lasi o margine libera de 2,5 cm. Indoi marginile putin peste umplutura ca sa nu curga. Impaturesti strudelul pe lungime cu ajutorul servetului de bucatarie si il asezi in tava, cu cusatura in jos.
Ungi apoi strudelul cu restul de unt si il presari cu migdalele feliate. Coci strudelul circa 20 de minute la cuptor, pana cand s-au rumenit aluatul si migdalele.
Strudel cu cirese si migdale
Pofta buna!