Briose dulci cu afine
PrinteazaBriose dulci cu afine din: faina, praf de copt, sare, unt, oua, zahar, lapte batut, afine, zahar pudra.
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf sare
- 125 g unt
- 3 oua
- 150 g zahar
- 250 ml lapte batut
- 150 g afine congelate
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se incinge cutorul la 200C. Se pun deoparte 2 linguri de faina; restul se amesteca cu praf de copt si sare. Se topeste untul intr-o cratiticoara. In alt c astron se bat ouale cu telul si se adauga zahar, unt topit si lapte batut. Se bate in continuare.
Se inglobeaza in amestecul de faina. Se tapeteaza cu suporturi de hartie adanciturile unei forme de briose si se asaza inauntru aluatul. Se amesteca afinele cu restul de faina si se repartizeaza in forme cca 1 lingura de fructe.
Se incrusteaza bine, apoi restul de afine se presara deasupra. Se coc briosele la cuptorul preincalzit cca 25 min., pana ce se rumenesc. Se scoate tava din cuptor, apoi se extrag briosele cu tot cu suporturile lor de hartie si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Briose dulci cu afine
Pofta buna!