Reteta zilei: Salata cu naut si bulgur

Printeaza

Salata cu naut si bulgur din: tahini, apa, suc de lamaie, usturoi, chimion, piper cayenne, sare, patrunjel, coriandru, naut, bulgur, rosii.

 

dressing tahini:

  • ⅓ ceasca tahini (pasta de seminte de susan)
  • ⅓ cana de apa
  • ¼ de cana de suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi, curatat
  • ½ lingurita chimion
  • ¼ lingurita de piper cayenne
  • ½ lingurita de sare

salata:

  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura coriandru
  • 1 cutie naut
  • ½ ceasca bulgur nefiert
  • 2 rosii

 

Mod de preparare:

Pentru a face dressingu-ul, zdrobiti usturoiul, adaugati impreuna cu tahini, apa, suc de lamaie, chimen, Cayenne ai sare intr-un blender.

amesteca pana cand amestecul este neted. Dati la frigider pana la servire.

Salata_cu_naut_si_bulgur

Pentru a gati bulgur-ul, adaugati intr-o oala si gatiti fara apa sau ulei, la foc mediu timp de doua minute.

adauga o ceasca de apa si se aduce amestecul pana la fierbere.

Acoperiti cu un capac , reduceti focul la mic si se lasa sa fiarba timp de 20 de minute.

Dupa 20 de minute se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Salata_cu_naut_si_bulgur_07

Spalati patrunjelul si coriandru bine. Tocati si adaugati intr-un castron.

Tocati rosiile si adaugati in castron. Se clateste si se scurge nautul, apoi se adauga in castron.

La sfarsit se adauga bulgurul racit si se amesteca pentru a se combina ingredientele.

Se adauga dressing si se amesteca usor. Serviti imediat.

Salata_cu_naut_si_bulgur_09

Salata cu naut si bulgur

Salata_cu_naut_si_bulgur_10

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine salata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.