Reteta zilei: Salata cu naut si bulgur
PrinteazaSalata cu naut si bulgur din: tahini, apa, suc de lamaie, usturoi, chimion, piper cayenne, sare, patrunjel, coriandru, naut, bulgur, rosii.
dressing tahini:
- ⅓ ceasca tahini (pasta de seminte de susan)
- ⅓ cana de apa
- ¼ de cana de suc de lamaie
- 2 catei de usturoi, curatat
- ½ lingurita chimion
- ¼ lingurita de piper cayenne
- ½ lingurita de sare
salata:
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura coriandru
- 1 cutie naut
- ½ ceasca bulgur nefiert
- 2 rosii
Mod de preparare:
Pentru a face dressingu-ul, zdrobiti usturoiul, adaugati impreuna cu tahini, apa, suc de lamaie, chimen, Cayenne ai sare intr-un blender.
amesteca pana cand amestecul este neted. Dati la frigider pana la servire.
Pentru a gati bulgur-ul, adaugati intr-o oala si gatiti fara apa sau ulei, la foc mediu timp de doua minute.
adauga o ceasca de apa si se aduce amestecul pana la fierbere.
Acoperiti cu un capac , reduceti focul la mic si se lasa sa fiarba timp de 20 de minute.
Dupa 20 de minute se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Spalati patrunjelul si coriandru bine. Tocati si adaugati intr-un castron.
Tocati rosiile si adaugati in castron. Se clateste si se scurge nautul, apoi se adauga in castron.
La sfarsit se adauga bulgurul racit si se amesteca pentru a se combina ingredientele.
Se adauga dressing si se amesteca usor. Serviti imediat.
Salata cu naut si bulgur
Pofta buna!
Arata foarte bine salata