Carnaţi cu sos de hrean si smantană
PrinteazaCarnaţi cu sos de hrean si smantană
- 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi
- 2 bucăţi hrean
- 300 g smântână
- 2-3 linguri făină
- 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
- 4-5 linguri ulei
- condiment tip Vegeta
Mod de preparare:
Tai cârnaţii în bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi pe un platou.
Dai hreanul pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl pui la dunstuit în ulei cu puţină sare şi 1-2 linguriţe de apă.
Nu laşi să se rumenească prea mult, apoi adaugi făina, smântână, puţină apă sau lapte, Vegeta şi laşi să fiarbă amestecând mereu până se îngroaşă ca un sos.
La urmă, pui oţetul sau zeama de lămâie şi serveşti sosul cu cârnaţii prăjiţi.
Poftă bună!