Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean
PrinteazaChifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean
- 2 cartofi
- 500 g carne tocată de porc (sau de vită)
- 1 ou
- 1 ceapă
- verdeaţă
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Ingrediente sos:
- 2 cepe
- 500 g castraveţi acri
- 500 g roşii în bulion
- 2 linguri hrean ras
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod preparare chiftele:
Razi cartofii, apoi îi adaugi în carnea tocată, pui şi oul, ceapa tăiată fin, verdeaţa, sare şi piper şi frămânţi compoziţia. Formezi apoi chifteluţe pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei.
După ce ai făcut toate chifteluţele, prepari sosul. Tai ceapa peştişori, o căleşti în ulei, o dai deoparte şi adaugi castraveţii tăiaţi felioare şi chifteluţele prăjite.
Pasezi roşiile, adaugi hreanul, căţeii de usturoi, verdeaţă, sare şi piper şi amesteci, apoi torni peste chifteluţe. Dai la cuptor până scade sosul.
Poftă bună!