Ciorba de peste cu porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de peste cu porumb din: crap, rosii, ardei grasi, morcovi, ceapa, fasole verde, zeama de varza, telina, porumb, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, hrean, smantana si ardei iute.

Ingrediente: Ciorba de peste cu porumb

  • două kilograme de crap
  • 4 roşii
  • doi ardei graşi
  • un morcov
  • două cepe
  • 300 g fasole verde
  • 500 ml zeamă de varză
  • 100 g porumb
  • un sfert de ţelină
  • pastă de tomate
  • două linguri de ulei
  • sare
  • pătrunjel
  • hrean
  • smântână
  • ardei iute

Preparare:

Crapul se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi potrivit de mari, se spală şi se introduce la rece într-un castron acoperit. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie cubu­leţe şi se pun la fiert în doi litri de apă, împreună cu cepele curăţate de foi şi tăiate sferturi.

Se adaugă uleiul de floarea-soa­relui, o linguriţă de sare şi, când legumele sunt aproape fierte, se adaugă ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe. Se pune fasolea verde tăiată bucăţele, se fierb timp de zece minute, se adaugă roşiile date pe râzătoare, o lingură de pastă de tomate dizolvată cu puţină apă, zeama de varză şi boabele de porumb.

Când legumele sunt fierte se adaugă bucăţile de peşte, se fierb zece minute la foc potrivit, ca să nu se sfărâme, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat. Se serveşte fierbinte presărată cu hrean ras, smântână sau ardei iute.

Ciorba de peste cu porumb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.