Chec cu făină de cartofi şi migdale amare

Printeaza

Chec cu făină de cartofi şi migdale amare

Ingrediente:Chec cu făină de cartofi şi migdale amare

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 250 g făină de cartofi
  • 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin
  • 1 praf vanilie
  • unt şi făină pentru formă

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine.

După aceasta se pune făina puţin cîte puţin (în ploaie), fără să se înceteze amestecatul, iar la sfîrşit albuşurile bătute spumă.

Se coace într-o formă de chec, unsăşi presărată cu făină, la foc potrivit. Se încearcă cu paiul.

Se taie rece în felii subţiri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.