Chec economic

Printeaza

Chec economic

Ingrediente:

  • 125 g unt proaspăt
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • vanilie sau coajă de lămîie
  • 1 praf de copt
  • unt şi făină pentru formă

 

Mod de preparare:

Chec economic: Se freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de copt.

După ce se amestecă bine, se pune făina, presărînd-o puţin cîte puţin, iar la urmă se adaugă 4 albuşuri bătute spumă, amestecînd uşor.

Se toarnă în forma de chec unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace la foc potrivit cam 1/2oră.

Se încearcă cu paiul.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.