Tort delicios cu nuca
PrinteazaTort delicios cu nuca din: foaie de napolitana, albusuri, zahar pudra, nuca, mirodenii, faina, galbenusuri, oua, lapte, ciocolata alba, coaja de lamaie, esenta de lamaie, gelatina, margarina, frisca.
- 1 foaie de napolitana
- 8 albusuri
- 20 de linguri de zahar pudra
- 200 g nuca taiata
- mirodenii
- 3 linguri rase de faina
Ingrediente pentru crema:
- 300 g zahar pudra
- 6 galbenusuri
- 2 oua
- 400 ml lapte clocotit
- 2 ciocolate albe
- coaja si zeama unei jumatati de lamaie
- esenta de lamaie
- 20 g gelatina
- 400 g margarina
Ingrediente pentru glazura:
- 4 linguri zahar
- 300 g frisca lichida
- 300 g ciocolata alba
- 1 esenta de fistic
Mod de preparare:
Pregatesti blatul, amesteci toate ingredientele si torni compozitia pe o foaie de napolitana pe are o asezi intr-o tava dreptunghiulara.
Pregatesti crema, freci bine cele 2 oua intregi, apoi adaugi 400 ml lapte clocotit, mai fierbi putin, dupa care dai cratita deoparte si adaugi cele 2 ciocolate albe, coaja de lamaie, un pic de zeama si 1 esenta de lamaie.
Dizolvi in apa rece 20 de gr de gelatina si o pui in crema. Cand este rece, adaugi 400 g de margarina.
Montezi tortul, iei blatul si pui peste el 4 linguri de zahar ars, apoi asezi toata crema. Imbraci tortul cu glazura facută din 300 g frisca lichida, 300 g ciocolata alba si 1 esenta de fistic.
Fierbi frisca impreuna cu ciocolata pana se ingroasa putin, dupa care dai crema la rece. Cand este rece, imbraci tortul cu aceasta crema si il orenzi dupa bunul plac.
Pofta buna!