Tort de ciocolata si lapte
PrinteazaTort de ciocolata si lapte din: galbenusuri, zahar pudra, ulei, bicarbonat, faina, cacao, lapte, lichior de cafea, gelatina, unt.
- 6 galbenusuri
- 120 g zahar pudra
- 5 linguri ulei
- 1 varf cutit de bicarbonat stins cu otet
- 11-12 linguri de faina
- 3 linguri de cacao
Ingrediente pentru crema:
- 500 g zahar pudra
- 9 galbenusuri
- 3 oua
- 600 ml lapte clocotit
- 3 ciocolate
- 4 linguri lichior de cafea
- 30 g gelatina
- 600 g margarina sau unt
Mod de preparare:
Pregatesti blatul, amesteci toate ingredientele si faci un aluat pe care il imparti in trei. Intinzi 3 foi si le coci pe dosul tavii.
Pregstesti crema, freci 3 oua, apoi adaugi laptele clocotit si fierbi pana se ingroasa compozitia. Adaugi cele 3 ciocolate, 4 linguri de lichior de cafea, apoi dai compozitia jos si adaugi circa 30 g de gelatina, inmuiata in apa.
Amesteci bine si lasi compozitia la racit. Cand este rece, adaugi peste 600 g margarina sau unt. Umpli foile cu aceasta crema, le stropesti cu ciocolata si le decorezi dupa preferinta.
Pofta buna!