Prăjitură cu marmeladă de caise
PrinteazaPrăjitură cu marmeladă de caise
- 4 gălbenuşuri
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar smîntînă
- 1 pahar unt topit
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 praf vanilie
- făină cît cuprinde
- marmeladă
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă smîntîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie călduţ, şi se amestecă.
Se pune făina şi se frămîntă o cocă nu prea tare. Se împarte în trei părţi egale din care se întind cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt.
Se aşază o foaie în tavă, se unge cu un strat de marmeladă, se acoperă cu altă foaie, se unge şi aceasta şi se pune ultima foaie. Se coace la început la foc moale, apoi mai tare.
După ce s-a răcit, se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.
Această prăjitură este mai bună după o zi sau două.
Pofta buna!