Gogoşi cu cremă
PrinteazaGogoşi cu cremă
- 623 200 g apă
- 75 g unt proaspăt
- 2 linguriţe zahăr
- 125 g făină
- 3 ouă
- sare
- grăsime pentru formă
- cremă de vanilie
- frişcă
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte.
Cînd compoziţia este caldă, se adaugă pe rînd trei ouă, amestecînd mereu, şi se lasă apoi să se răcească. Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi se pun cu linguriţa grămăjoare nu prea mari din compoziţia rece (aceste gră-măjoare trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă mare una de alta).
Cînd sînt coapte se lasă să se răcească bine, apoi, cu un cuţit foarte ascuţit, se taie capacele în aşa fel, ca o parte să rămînă prinsă.
Se umplu gogoşile cu cremă de vanilie, peste care se pune puţină frişcă.
Pofta buna!