Foaie de ştrudel
PrinteazaFoaie de ştrudel
- 500 g făină albă
- 2 linguri ulei
- 1 pahar apă călduţă
- sare
Mod de preparare:
Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi apa călduţă, treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite tot lichidul.
Se frămîntă apoi cu mîna, iar aluatul obţinut (trebuie să fie moale) se împarte în două, se unge pe deasupra cu puţin ulei, ca să nu se usuce, şi se acoperă cu un castron sau o cratiţă caldă, lăsîndu-l astfel 10 min.
Se întinde cu vergeaua o foaie care se aşază pe masa acoperită cu o faţă de masă perfect curată. Se acoperă foaia cu capetele feţei de masăşi se lasă astfel 5 min.
Apoi se întinde foaia cu mîna. Operaţia se face cu băgare de seamă, să nu se rupă foaia la întins.
O foaie bine întinsă trebuie să acopere toată masa, să nu aibă găuri şi să fie subţire ca foiţa de ţigară. Marginile care rămîn mai groase se rup.
Se lasă foaia astfel întinsă să se usuce puţin, apoi se fac ştrudele cu brînză, cu mere etc.
Se întinde la fel şi a doua jumătate de cocă. Umpluturile vor fi împărţite în două pentru ambele foi.
Pofta buna!