Mititei din vita si oaie din: carne tocata de oaie, carne tocata de vita, zeama de oase, usturoi, cimbru, enibahar, bicarbonat, sare, piper macinat, ulei.
O legendă spune că mititeii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără învelișuri.
Dovedit, ei au fost mai întâi oferiți, în 1902, la restaurantul bucureștean Caru(l) cu bere, conținând numai carne de vită.
La acea vreme s-a determinat că un kilogram de carne tocată trebuie să conțină cel puțin trei grame de bicarbonat de sodiu.
Micii au fost serviti initial ca un aliment ieftin si usor de pregatit pentru muncitorii din orasele industriale din Romania.
Cu timpul, acestia au devenit un element esential al bucatariei traditionale romanesti si s-au raspandit in intreaga tara
Ingrediente:
500 g carne (cu grasime) tocata de oaie
500 g carne (macra) tocata de vita
3 pahare zeama de oase, concentrata sau apa rece
1 captana usturoi
1 lingura rasa cimbru uscat
1 lingurita rasa enibahar macinat
1 lingura rasa bicarbonat, stins cu 2 lingurite zeama de lamaie
1 lingura rasa de sare
1 lingurita rasa de piper macinat
1 lingurita ulei
Mod de preparare:
Amesteci cele două categorii de carne tocată, adaugi usturoiul curăţat şi zdrobit, restul condimentelor şi amesteci bine.
Adaugi treptat zeama de oase şi frămânţi bine până se absoarbe toată cantitatea şi amestecul devine cleios.
Acoperi cu folie alimentară şi laşi la frigider până a doua zi.
A doua zi, adaugi bicarbonatul, 1 linguriţă de ulei şi 2 linguri de apă rece.
Frămânţi bine, acoperi cu folie alimentară şi laşi la frigider încă 2 ore.
Modelezi micii cu mâna sau folosind o maşină cu pâlnie şi îi frigi pe grătarul bine încins până sunt rumeniţi în exterior, dar suculenţi în interior.
O reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi sare Mod de preparare: Treci […]
O reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi, chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită de la ceafa 1/2 kg carne de vită de la pulpă 200 g seu 1 lingură sare 4-6 căţei de usturoi 1 lingură chimen 1 lingură seminţe […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.