Prajitura cu crema de lapte si capsuni
PrinteazaPrajitura cu crema de lapte si capsuni din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, cacao, lapte, zahar, baton vanilie, sare, faina, unt, capsuni, frunze de menta.
- 5 oua
- 5 linguri zahar pudra
- un plic zahar vanilat
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru crema:
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 12 linguri zahar
- un baton vanilie
- un praf de sare
- 3 linguri faina
- 75 g unt
Ingrediente pentru ornat:
- 500 g capsuni
- frunze de menta
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma.
In albusuri, se pune zaharul pudra si se bat bine. Se adauga galbenusurile si, la sfarsit, faina cernuta.
Se amesteca usor ca sa nu se lase si sa nu faca cocoloase.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca.
Separat, intr-o cratita de 2 litri, albusurile si galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga faina cernuta si se toarna laptele caldut si batonul de vanilie. Se fierbe la foc mic, amestecandu-se continuu, ca sa nu se lipeasca.
Dupa ce s-a ingrosat, se scoate batonul de vanilie, se ia de pe foc si se adauga untul moale.
Se incorporeaza untul si se lasa 2-3 minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit blatul de prajitura, se taie in doua foi.
La mijloc, se toarna crema, se intinde uniform, se pune a doua foaie si se ornează cu capsuni proaspete, taiate felii.
Se lasa sa se raceasca 2-3 ore si, dupa aceea, se serveste ornata cu frunze de menta si zahar pudra.
Prajitura cu crema de lapte si capsuni
Pofta buna!