Tocana de vita cu bacon afumat
PrinteazaTocana de vita cu bacon afumat din: carne de vita, bacon afumat, morcovi, foi de dafin, ceapa, usturoi, faina, ulei, vin alb, sare, piper, cartofi.
- 800 g carne de vita
- 80 g bacon afumat
- un kg morcovi
- 2 foi de dafin
- 2 cepe
- un catel de usturoi
- faina
- ulei
- 500 ml vin alb
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 6 cartofi
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu fund dublu, se incinge uleiul si se rumeneste carnea. Dupa ce si-a schimbat culoarea, se adauga baconul. Se presara o lingura de faina, se amesteca si se toarna si vinul amestecand.
Se pune ceapa taiata pestisori, apoi usturoiul taiat feliute, morcovii spalati, curafati si taiati rondele, foile de dafin, sare si piper. Se lasa la fiert tocana 80 de minute, timp in care se fierb car-tofii separat.
Dupa ce s-au facut cartofii, se aduc la masa alaturi de carne.
Tocana de vita cu bacon afumat
Pofta buna!