Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
PrinteazaPrăjitură cu cremă de vanilie si bezea
Ingrediente aluat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 2 linguri cacao
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri vin
Ingrediente cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 2 linguri făină
- 300 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 g margarină
Ingrediente bezea:
- 6 albuşuri
- 300 g zahăr
- 1 ciocolată pentru ornat
Mod preparare blat:
Amesteci gălbenuşurile cu vinul, cacaua şi praful de copt, adaugi albuşurile bătute spumă cu zahărul, apoi făina şi praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O torni apoi într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit, timp de 25 de minute.
Pregăteşti in acest timp crema: freci gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi laptele şi făina şi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. O dai apoi deoparte, pui zahărul vanilat şi o laşi să se răcească.
O amesteci cu margarina frecată spumă. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pe baie de aburi până obţii bezeaua, întinzi apoi crema peste blatul răcit, pui şi bezeaua, presari ciocolata rasă şi dai prăjitura la rece.
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu crema de vanilie si bezea