Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel
PrinteazaPrăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel din: piscoturi, ness, zahar, apa, nuci, frisca, galbenusuri, margarina.
Poate te intereseaza si Prajitura cu nuci si coniac
- 30 de pişcoturi de şampanie
- 2 pliculeţe ness
- 14 linguri zahăr
- 250 ml apă
- 100 g nuci
- 100 ml frişcă
- 4 gălbenuşuri
- 1 pachet margarină
Mod de preparare:
Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste zahărul topit şi amesteci continuu şi energic până se îngroaşă crema. O dai apoi deoparte şi o laşi să se răcească.
In acest timp, prepari un sirop din apă, ness şi 2 linguri de zahăr. După ce s-a răcit siropul, treci fiecare pişcot prin el şi le aşezi în două straturi pe un platou. Amesteci apoi compoziţia răcită cu margarina bătută spumă şi îmbraci pişcoturile cu crema caramel.
Topeşti apoi zahărul rămas, adaugi miezul de nucă mărunţit şi răstorni amestecul pe un suport de lemn udat cu apă rece. Când zahărul topit s-a mai răcit, tai fâşii pe care le modelezi după cum îţi place.
Zahărul topit rămas îl pisezi şi ornezi partea laterală ale prăjiturii. Pui apoi formele din zahăr topit şi decorezi cu frişca bătută şi dai prăjitura la rece pentru o oră.
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu piscoturi si crema caramel
Foarte buna prajitura, imi dai si mie?
Mi se pare tare complicata prajitura asta