Coroniţă de căprioară
PrinteazaO reteta de coronita de caprioara din: cotlet de caprioara, pulpa de vitel, prune si caise uscate, frisca, oua, piper, nucsoara, coniac, morcovi baby, ghimber, sare, piper alb si unt.
- un cotlet de căprioară
- 500 g pulpă de viţel
- 200 g prune şi caise uscate
- 100 ml frişca
- două ouă
- piper
- nucşoară
- coniac
- morcovi baby
- miere
- ghimber
- sare
- piper alb
- unt
Mod de preparare:
Carnea de viţel se toacă şi se amestecă bine cu două albuşuri, până la omogenizare. Se amestecă bine cu prunele şi caisele tăiate mărunt, cu frişca lichidă, sarea, piperul, nucşoara măcinată şi coniacul.
Umplutura se pune în cotletul de căprioară despicat. Se leagă cu o sfoară, în formă de coroniţă, şi se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C.
Se stropeşte cu unt şi vin alb. Morcovii se glasează cu sos (obţinut din unt, miere, ghimber, sare şi piper).
Coroniţă de căprioară
Pofta buna!
N-am mai mancat carne de caprioara. Merita incercat.